Competitie ronde 5: over de helft!


Negentien rijders/sters vandaag aan de start. En weinig te melden voor uw reporter: er waren wel heel weinig strafpunten vandaag, de pylonnen bleven bijna allemaal staan, niemand verdwaalde (behalve eentje), zowat niemand miste de lijnen van de jinxen (behalve eentje dan). Eén diskwalificatie in de tweede heat, wel wat valpartijen, zonder verwondingen en zonder substantiële schade gelukkig. Wel...

... Wel was er consternatie vóór de start: de bekers waren kwijt. Iedereen had daar een theorie over, ze staan nog in Etten-Leur, ze staan nog in de winkel, ze zijn verstopt onde de pylonnen, ze zijn kwijt. Uiteinelijk bleek - maar dat was pas toen we weer thuis waren - dat de leverancier de bekers van vorige keer en deze keer in één doos had geleverd, met een stuk karton ertussen. De uitpakkers van vandaag merkten deze dubbele bodem niet op, vandaar dat de bekers dus kwijt waren: die zaten onder de dubbele bodem. Een volgende consternatie onstond toen bleek dat de westrijd-coördinator die ook de afzeggingen krijgt (uw nederige reporter dus), de meeste afzeggingen niet had ontvangen. Dat was geheel mijn eigen schuld. Ik zal de lezer een lang technisch verhaal over mail-servers en TLS en mail-authenticatie besparen, maar daar lag het dus aan. 

De race dus. De eerste trits rijders reed ergens in de 1:50, met een paar uitschieters in de 2:00, totdat Jon tien seconden sneller reed: 1:43. Jon wil graag een blauw hesje, want pas de rijders met de blauwe hesjes gingen zijn tijd iets verbeteren. Na de eerste heat stond Kristian bovenaan, met 1:38. Had 'ie de jinx niet gemist dan was het 1:35 geweest, genoeg om de race te winnen. 

In de tweede heat kwam Bob in het stopvak tot stilstand en stak hij gelijk zijn duim omhoog: hij wist dat hij de snelste was: 1:36. 

Bij de novices (gele hesjes) werd Alexander derde. Als hij niet in de tweede heat ergens verkeerd was afgeslagen, wie weet had hij dan nog wat seconden sneller gereden. Het parcours kennen is part of the game: niet kennen kost tijd of diskwalificatie. Arjan werd tweede, prachtig voor iemand die dit jaar voor het eerst rijdt. Lieneke werd nipt eerste, acht tienden van een seconde sneller dan Arjan. Het blijft me verbazen dat mensen een parcours rijden in 1:50 en er dan in slagen met minder dan een seconde verschil te eindigen. 

De Ladies tenslotte. Marie werd derde op haar toch wel erg gele motor, met 1:54. Haar geheim: zoveel gas geven in het startvak dat je motor daardoor wat extra "thrust" krijgt. Tweede werd Nikki, eerste Lieneke. We hebben wel wat weinig vrouwen in het parcours, tegenwoordig. Zou best wat meer mogen zijn. Ik zal het bestuur voorstellen om vrouwen die zich vóór het eind van het seizoen voor de competitie opgeven, een fraaie bonus te geven. Geldt natuurlijk niet voor de dames die al meerijden.

En toen de derde consternatie: Marie en een paar anderen stonden niet in de uitslag. Tsja. Een bug in de software zorgde ervoor dat sommige tijden niet op de server terechtkwamen, en dus niet op de site en in de app. De maker van de software (uw nederige reporter dus) heeft het een tikkeltje druk dit jaar, maar zal toch proberen een en ander te repareren zodat tijden niet meer tussen de wal en het schip vallen. 

Het was mooi te zien dat heel veel rijders nog een poos bleven doorrijden op het parcours, als training. Daarnaast ging een aantal van hen aan de slag om een parcours te bedenken voor het Dutch Motorcycle Festival waar onze vereniging een demonstratie gaat geven.

De volgende race is op 13 augustus. Dat is de zesde, en omdat de zes beste uitslagen tellen, kunnen daarna de rijders die nog geen race verzuimd hebben, hun mindere resultaten gaan schrappen. Kom kijken op 13 augustus, ik beloof je dat het heel spannend wordt.


16 juli 2017 18:55
Competitie, Home