7e race: de ontknoping?


Vandaag de zevende race in de competitie. Vanaf vandaag tellen de beste zes resultaten, als je alle zeven keer hebt meegedaan mag je het slechtste resultaat laten vallen. Omdat tot nu toe de eerste drie steeds dichtbij elkaar geëindigd zijn, en stuivertje hebben gewisseld op de plaatsen één, twee en drie, is het spannend. 

Er waren twee gastrijders: Dave Pinto, uit het Verenigd Koninkrijk, en Andrew Kannon, uit Canada. Dave rijdt vaker bij ons mee, hij is een oude vriend die door iedereen wordt gewaardeerd. Andrew is al eerder op bezoek geweest, toen reed hij niet mee. Vandaag reed hij mee op de blauwe verenigings-CB1. Het is altijd interessant als rijders uit andere delen van de wereld meedoen, die kunnen een ijkpunt geven om de motogymkhana sport bij ons te vergelijken met die elders. Na afloop van de wedstrijd heeft Andrew nog 's gereden, maar dan op de motor van Marie. Ook een CB1, ook 500cc, maar volgens Andrew toch een heel andere motor. "It makes shorter turns, the braks are better, handlebars are much better, it's more responsive". Met andere woorden, het goed tunen van je motor helpt echt. Werk aan de winkel dus voor de verenigingsmotor. 

Het parcours had een noviteit: de rotonde. Door parcoursmeester Peter "Rylans Roudabout" gedoopt (naar Andrews zoon Rylan) speelde de rotonde een rol op diverse plekken van het parcours: het parcours had vier delen, en je moest iedere keer naar het volgende deel via de rotonde. En niet vergeten: de rotonde rechtsom rijden, dus iedere keer driekwart rond. Gelukkig ging niemand tegen het verkeer in. Wel miste Bob in de eerste heat de juist exit: hij ging zo hard dat 'ie bij de derde passage de juiste afslag miste. Hij probeerde te corrigeren, maar dat lukte niet helemaal. Achteraf, als 'ie gewoon de rotonde nog een keer had genomen, zoals je in het verkeer ook doet als je een afslag mist, had 'ie nog best een mooie tijd gehad.

Bob was niet de enige van de favorieten die iets fout deed: Richard ging onderuit, en Kristian had blijkbaar een blackout want hij reed een pylonnetje verkeerd. Bert deed het wel allemaal goed, dus die ging op kop na de eerste heat. 

Uiteindelijk ontwikkelde zich alles langs voorspelbare paden. Lieneke won bij de vrouwen, Nikki werd tweede, Marie derde. 

Lieneke won ook bij de gele rijders, Alexander werd tweede, Bojan derde. Het goede nieuws voor de gele-hesjes-rijders is dat Lieneke nu vier groene punten heeft gescoord, dus een groen hesje krijgt, en niet meer eerste kan worden bij de gele hesjes. Dat is ook de bedoeling: heb je een paar keer gewonnen, dan promoveer je vanzelf naar een hogere klasse zodat anderen ook een kans krijgen op het podium te staan.

In de overall uitslag werd Bob derde, Kristian tweede, en Richard eerste. Richard staat nu comfortabel eerste in het klassement, die is daar niet zo makkelijk meer weg te krijgen. 

Bert heeft vandaag snel genoeg gereden voor een blauw punt, en omdat 'ie er daar al drie van had, rijdt 'ie vanaf volgende keer in het blauw. 


Vrouwen: 1. Lieneke, 2. Nikki, 3. Marie


Geel: 1. Lieneke, 2. Alexander, 3. Bohan


Over all uitslag: 1. Richard, 2. Kristian, 3. Bob


Videos

10 september 2017 19:33
Competitie, Home